Festival otočnih proizvoda koji opija mirisima i okusima

ŠUG Festival Foto TZ Ugljan  (9)

Festival otočnih proizvoda pod nazivom ŠUG festival održava se dva puta tijekom sezone, 31.7. dan uoči Čeprljandske fešte  te  14.8., dan uoči fešte za Velu Gospu. To je mjesto na kojem domaći izlagači s otoka Ugljana, ali i gosti s Pašmana i ostalih otoka, predstavljaju svoje domaće proizvode i nude ih gostima koji su u potrazi za onim čega nema u njihovoj zemlji ili gradu, za nečim autohtonim, izvornim, domaćim.

Pročitajte više...

Putovanje u prošlost: Otkrijte istarsku mističnu povijest

Istra Inspirit

Kako izgleda silazak u rudnik 150 metara ispod zemlje, zašto je i kako, grof Sandorf pobjegao iz pazinskog kaštela te što o tome zna Jules Verne, zašto je travarka Mare završila na lomači i kako su slavili njezini krvnici, sve to i još mnogo zanimljivih mitova i legendi možete doživjeti na Istra Inspirit manifestaciji od 30.srpnja-27.kolovoza 2015.

Pročitajte više...

Ozaljski kolaž okusa: Harmonija sa čak 30 biranih sastojaka

Torta Katarina Zrinski,

Svaki pojedini kolačić, gibanica ili pogača – izgledom, mirisom i okusom prava je domaća tradicionalna slastica, izrađena ručno prema jednom od pedesetak obiteljskih recepata, od prirodnih namirnica, uz puno ljubavi i pažnje. Tijesto štrudle oblikuje se starinskom tehnikom kojoj nas je prije nekoliko desetljeća naučila baka Dora. Gastronomska je to priča obitelji Žganjer koja u svojoj ponudi ima i jednu plemićku tortu.

Pročitajte više...

Provjerite zašto Veganmanija pomiče granice

ZeGeVege,

Provjerite i ove godine zašto zagrebačka Veganmanija svake godine pomiče granice, a broj sudionika stalno se povećava! Početkom rujna, u organizaciji udruge Prijatelji životinja, održat će se osmi po redu ZeGeVege festival. U petak 4. rujna od 9 do 21 sat i subotu 5. rujna 2015. od 9 do 19 sati svi će se posjetitelji moći pridružiti slavljenju života i još se jednom uvjeriti u važnost promicanja održivog načina življenja, odnosno dobrobiti ljudi, okoliša i životinja.

Pročitajte više...

Mediteranski šarmer u kojem ‘kamen’ priča povijest

Senj, Nehaj tvrđava

Grad bure, kamena, pjesnika i književnika. Grad Senj, najstariji grad na gornjem Jadranu utemeljen  u predrimsko doba prije nekih 3000 godina na brdu Kuk, još je jedna zanimljiva destinacija koju je posjetila ekipa Touristar TV-a. Kameni mediteranski ‘šarmer’ u trenu je svojom ljepotom i poviješću osvojio ekipu stranih novinara

Pročitajte više...