Otputujte u Zürich vlakom za već od 29 Eura!

Zurich,

Putovanje vlakom, avantura je koja ujedno pruža fleksibilnost, udobnost i slobodu kretanja. Iskustvo koje  ćete zasigurno upisati u ladicu lijepog sjećanja.  Želite li doživjeti Zürich najveći grad u Švicarskoj i glavno trgovačko i kulturno središte države savjetujemo upravo putovanje vlakom. I to za samo 29 eura.

Pročitajte više...

Tko je najviše posjećivao Hrvatsku, a kamo to Hrvati najviše putuju?

peljesac,

Top pet najbrže rastućih destinacija u Hrvatskoj prema Booking.com-u su Novalja, Crikvenica, Trogir, Šibenik i Rijeka. Nacionalnosti koje su najviše posjećivale Hrvatsku ovog ljeta su Talijani, Nijemci i Austrijanci. To su samo neki od rezultata koje je globalni lider u povezivanju putnika  s najvećim izborom  smještajnih objekata predstavio na temelju analize sezone 2016. Ujedno su najavili i pilot izdanje Booking Experiences – nove mobilne tehnologije koje će u potpunosti promijeniti način putovanja.

Pročitajte više...

Destinacija Napoleon: Čarobni grad domaćin predstavnika Moskve, Pariza, Pontivyja…

Orebic,

Jeste li znali da su Konavle, Dubrovnik, Pelješac i Korčula bogati baštinom iz napoleonskog razdoblja? Upravo su zbog toga Orebić na Pelješcu i Dubrovačko-neretvanska županija odabrani za domaćina Međunarodne konferencije ‘Kulturna ruta – destinacija Napoleon’, koja se održava od 20. do 23. listopada. Konferencija se održava u sklopu Generalne godišnje skupštine Europske federacije napoleonskih gradova (European Federation of Napoleonic Cities) koja broji 55 gradova članova. Dolazak su najavili gradonačelnici i zamjenici iz 15 europskih država.

Pročitajte više...

Blogerica Maja razotkriva zemlju ‘vampira i češnjaka’

Rumunjska,

‘Iz mojih spoznaja Rumunjska je zemlja loših cesta, vampira i češnjaka. S naglaskom na loše ceste’- to mi je prijatelj komentirao kada sam mu rekla da sam bila u Rumunjskoj. Doduše ni drugi nisu ništa bolje reagirali. Uz pod pitanja ‘Što ćeš tamo ? ‘ ili ‘Što tamo uopće ima osim konja i kola’ uglavnom su u čudu dizali obrve i bili poprilično rezervirani po pitanju mog izleta.

Pročitajte više...