3 najljepše plaže Dugog otoka stvorene za raj

Dugi otok,, Foto TTZ Dugi otok

Otok kontrasta, pitoresknih mjesta, skrovitih plaža, bujne vegetacije. Otok očaravajućih litica i predivnih uvala. Magični Dugi otok

Na njemu ćete vidjeti najviši svjetionik na Jadranu visok čak 42 metra, koji svoju upečatljivost duguje žutoj fasadi, u koju je, prema usmenoj predaji, utrošeno 100 000 žumanjaka. No ono što fascinira je njegova prirodna baština.  Sjeverozapadni dio Dugog otoka je  zaštićen i proglašen značajnim hrvatskim krajobrazom, dok je jugoistočni dio otoka zaštićen i proglašen Parkom prirode.

No ono što ovaj put izdvajamo to su dugootočke ljepotice. Tri predivne plaže koje ostavljaju bez daha.

Sakarun
Dugootočka ljepotica, plaža Sakarun, svojom će ljepotom očarati mnoge i zadovoljiti sve koji žele kristalno čisto more i bijeli pijesak na dohvat ruke.
Svoju reputaciju stekla je bjelinom pijeska i čistoćom mora, a okružena je borovom šumom koja ljeti pruža dobrodošlu hladovinu. Duga je oko 800 metara, a na 250 metara od obale dubina je 3,5 metara, što znači da je prostor za kupanje iznimno velik i plitak, te pogodan čak i za malu djecu. Na plaži su dva ugostiteljska objekta koja nude osvježenja od ljetnih vrućina i lagane obroke. U blizini plaže su mjesta Veli Rat, Verunić, Soline.


Svjetionik Veli Rat (Lanterna)

Na svjetioniku Veli Rat  nalazi se jedna od najatraktivnijih plaža na otoku. To je blago stjenovita plaža s pogledom na pučinu i najveći svjetionik na Jadranskoj obali. Ulaz u more je jedinstven doživljaj jer su vam pod nogama prirodni oblutci koji vas gotovo terapeutski uvode u kristalno more. Zalazak sunca s obale je svakodnevno neponovljiv i opuštajući i sigurno će vas očarati ljepotom.


Veli Žal

Veli žal je plaža udaljena oko 2 kilometara od mjesta Dragove i također je jedna obalnih ljepotica. Na njoj su skladno kombinirani pijesak i oblutci pa je tako priroda ponudila za svakoga po nešto. Odmah nasuprot plaže je i jedini otočić Mežanj prema otvorenom moru s ove strane otoka.
Plaža Veli žal, Foto TZ Dugi otok

Odgovori