‘Najslađe’ mjesto u Zagrebu kao stvoreno za kavu i fini zalogaj

Rajna Raguž za Journal.hr

Nije puno prošlo da slastičarnica Mak na konac, skrivena u ulici Popa Dukljanina 1 u blizini zagrebačke Džamije, osvoji srca svih ljubitelja slatkog zalogaja. U početku zamišljena kao ‘take out’ slastičarnica i integralni dio restorana Peta četvrtina, nakon dvije godine takvog načina rada ušla je u prostore restorana nakon što je on iselio.

Tako je Mak na konac dobio nešto što su mnogi od nas od početka priželjkivali – ugodno mjesto u kojem će sa svojim najdražim kolačem (ili možda čak i slanim zalogajem), šalicom kave i prijateljima moći provoditi popodneva. Prostor je ispunjen svjetlošću čak i na kišni dan, cvijeće će vas dočekati na svakom stolu, kao i zelenilo koje se proteže cijelim jednim zidom i unosi posebnu svježinu u interijer. Puno je pažnje posvećeno čak i najmanjim detaljima, što se jednako osjeti i u svakom kolaču koji u Maku možete isprobati.
Mak na konac 5

Jedna od želja Petre Jelenić executive pastry chefom slastičarnice je da slastičarnica Mak na konac postane mjesto druženja utkano u urbani život Zagreba.

Kakva atmosfera vlada u novom prostoru pozivamo vas da provjerite sami, a kakve još planove, želje i novosti ima Petra pročitajte u intervjuu na Journal.hr.

Foto: Rajna Raguž za Journal.hr (RRVizual)

Odgovori